Channel Inclusief Leren Werken

Landelijk channel

Over Channel Inclusief Leren Werken

InclusiefLerenWerken is een plek waar mensen uit organisaties die zich bezig houden met inclusief werken en werkgeven, elkaar vragen kunnen stellen en informeren.

Inclusief werkgevers gaan van plannen maken naar doen. Met de komst van de P-wet zijn er steeds meer werkgevers die mensen in dienst nemen met een arbeidsbeperking of kwetsbaarheid. In deze community stellen mensen die vragen aan elkaar en beantwoorden die vragen voor elkaar. We maken elkaar wegwijs.

Wat zijn ervaringen van anderen? Hoe bereid je de werkvloer voor op een nieuwe collega? Welke instrumenten en regelingen zijn beschikbaar en wat zijn ervaringen daarmee? Een arbeidsbeperking heeft veel gezichten. Het kan gaan om mensen met een beperking, een psychische kwetsbaarheid, vluchtelingen of oudere werknemers die door hun leeftijd moeilijk aan de slag komen. Organisaties waarin mensen met een afstand werken, ondernemen op een hoger niveau. Om dat niveau te bereiken geloven wij in leren van elkaar. Inclusieflerenwerken is een vraagbaak voor werkgevers, leidinggevenden en hun medewerkers op de werkvloer. Wat kun je doen om van een dienstverband van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een succes te maken? De sleutel tot dat succes is bekend in bestaande praktijken. Met als uiteindelijk doel: werk voor iedereen. Want de economie is van ons allemaal.